Opunciový olej, prírodný zázrak na pleť z Maroka

Stretli ste sa už niekedy s opunciovým olejom? Olej, ktorý sa stáva známejším hlavne posledné roky, možno aj preto, že ľudia čoraz viac hľadajú alternatívy ku klasickej kozmetike. Bezpečné a zdravé alternatívy, ktorými sú napríklad 100% prírodné oleje.

opunciový olej
Opunciový olej z Maroka Orient House

Opunciový olej je 100% prírodný produkt, ktorý sa vyrába z kaktusu opuncia, ktorý rastie vo veľkom počte aj v Maroku. Opuncie sa zbierajú ručne a je to náročná práca, pretože obsahujú drobné pichliače, ktoré tento zber komplikujú. 

Originálny olej sa vyrába zo semien opuncií, nie macerovaním plodov. Najkvalitnejší opunciový olej je vyrobený zo semien kaktusu opuncia, kde na výrobu jedného litra čistého oleja potrebujete 1400kg plodov. To možné vysvetľuje vyššiu cenu pri tomto druhu oleja.

Nazbierané zdravé a zrelé opuncie sa rozpolia, vyberú sa z nich drobné semienka, ktoré sa za studena vylisujú. Na liter opunciového oleja sa spotrebuje približne 28kg čistých vylisovaných semienok, ktoré pochádzajú z 1400kg plodov opuncie ( kaktusu ). Samotne semienka sú veľmi suché, čo je hlavný dôvod prečo je potrebné také veľké množstvo opuncií. Originálny 100% opunciový olej, ktorý je vyrobený zo semien je veľmi vzácny a každá kvapka oleja má úžasné účinky.

Lisovanie opunciového oleja prebieha priamo v Maroku ihneď po zbere plodov, aby sa udržala najvyššia kvalita oleja. Po vylisovaní oleja sa výsledný produkt filtruje ešte minimálne tri krát pre udržanie najvyššej kvality a čistoty oleja. Plnenie do spotrebiteľských balení prebieha priamo v Maroku a z našej strany nedochádza k žiadnemu zásahu do výsledného produktu.

bio opunciovy olej

Vďaka obsahu vitamínu E, unikátnemu zloženie prírodných látok opunciový olej dôkladne hydratuje pleť a účinne pôsobí proti vráskam. je absolútne antialergický a preto je vhodný aj na použitie v okolí očí a na citlivé miesta na pleti. 

Je veľmi dôležité, aby ste si vybrali kvalitný opunciový olej. Žiaľ nízka cena oleja môže znamenať, že tento olej je vyrobený práve macerovaním plodov v inom druhu oleja, čo je síce podstatne lacnejší spôsob výroby, ale na úkor kvality a výsledok pri použití opunciového oleja.

Kvalitné prírodné oleje ako arganový olej kozmetický, arganový olej kulinársky, opunciový olej a iné produkty z Maroka dováža rodinná firma Orient House. Vďaka bohatým skúsenostiam s prácou v orientálnych krajinách dokáže zabezpečiť tie najkvalitnejšie prírodné oleje aj na Slovenský trh.






Komentáre